Sunday, March 6, 2016

SMS notifieringar

Jag förundras ofta över hur snabbt SMS notofieringarna kommer när jag tar ut pengar från en bankomat, ibland får jag t.o.m notifieringar innan maskinen har matat ut pengarna. Om du, som jag, är lite intresserad av sådant, kan det intressera dig att ungefär 95% av alla SMS levereras inom 10 sekunder.
SMS meddelandentjänsten uppstod under tidiga 80 talet, som ett kommunikationsmedel för ingenjörer som byggde mobilnäten. Den globala acceptansen har varit total inom GSM tjänsterna. 2008 rapporterade Portio Research, att marknaden för SMS meddelanden förväntas öka med 9,5% till att överskrida ofattbara 5 trillioner meddelanden per år.
SMS som är den mest använda formen av meddelande tjänsterna, kommer att användas av över 3,2 miljarder användare 2013. Enligt ledande SMS tjänsteföretaget beepsend så är det så mycket som 97% av alla människor som öppnar ett SMS direkt när det anländer, medans andra meddelande tjänster så som email inte alls har lika stor dragkraft för användaren att öppna det direkt.

Annonsbevakning(Classifieds alerts) : Enligt rapporten Svenskarna och Internet från 2011 så spenderar vi i snitt 20 timmar i veckan, och mycket av den tiden spenderas på sociala medier, men vi spenderar även mycket tid på att surfa runt på annonssajter och leta efter prylar. Allt eftersom utbudet at prylar ökar online och fler och fler människor är uppkopplade, blir det viktigare att snabb som köpare kunna kontakta en eventuell säljare för att kunna göra en snabb affär. Ett bra hjälpmedel är att skapa en så kallad annonsbevakning, som fungerar som så att istället för att sitta och leta, så får du ett SMS eller email så fort en ny annons publiceras som matchar din annonsbevakning.

(used cars)Begagnade bilar: Bilen är en av den allra viktigaste maskinen som människan har utvecklat. Att transportera människor mellan platser på ett tryggt, bekvämt och snabbt sätt. Dessa maskinen kan finnas I princip överallt, givetvis finns det ju tillfällen när en ägare till en av dessa maskiner, bestämmer sig för att sälja sin bil. Med så manga människor som är villiga att köpa en bil, kan det verka som om det är enkelt att göra sig av med ett fordon. Men det finns faktiskt ett korrekt sätt att sälja en begagnad bil, dessa tips kommer de till att du säljer din bil med bästa möjliga vinst och minsta möjliga krångel.
1. Kontrollera marknaden efter liknande bilar, specifika bilar har olika värden för olika billister. Marknadsvärdet påverkas av olika faktorer såsom bilens historia, och efterfrågan av just den modellen på marknaden. Om du är osöker på hur mycket din bil är värd på privatmarknaden, kontrollera nypriset priset på äldre liknande bilar, och se hur mycket de är värda nu. Dessa pristrender kan ge dig en indikation på hur mycket du skulle kunna få för din bil.
2. Utvärdera skicket på din bil, priset du kan få för din begagnade bil är beroende inte bara på vilken bilmodell, utan även på skicket på bilen. Om din bil är i väldigt gott skick och går utan problem, kan du förvänta dig ett ganska bra pris. Om din bil är i dpligt skick eller inte är körbar, skall du vara glad om du ens kan sälja den till ett pris som är i paritet med marknadsvärdet. Om du säljer en begagnad bil som är i perfekt skick och som inte har gått många mil, kan du förvänta dig att göra en väldigt bra affär.

3. Se till att bilen är i så bra skick som möjligt. Om du har möjlighet och har pengar eller tid att se till att den begagnade bilen är i så gott skick som det bara går. Visst det kanske kostar lite pengar eller lite slit och tid, men vinsten med att ha en bil i perfekt presentabelt skick vid en försäljning kan vara väldigt hög. Fixa till din bil ordentligt och du kommer inte att ångra det.

4. Annonsera – för att få din begagnade bil såld måste du få uppmärksamheten av potentiella köpare, och det enklaste sättet är att lägga upp en annons på någon av annonssajterna där det är vanligt att begangnade bilar säljs. När du lägger upp en annons är det viktigt att ha bra foton att bifoga till annonsen, samt ha med så många relevanta fakta om bilen som möjligt för att fånga köparens intresse. Du kan även använda kreativa metoder såsom att spela in en utställningsvideo för att attrahera fler köpare.

5. Slutför sörsäljningen - Det är den här delen som vissa säljare tyvärr misslyckas med. När en beganad bil visas för en potentiell köpare, se då till att visa din bästa sida, var även öppen för förhandlingar, men undvik köpare som bara vill pressa priset till max. Att vara påläst om bilen och kunna beskriva de bästa med den kan även öka dina chanser att få en lyckad försäljning. När en köpare väl nappar, slutför affären, och båda två kommer att gå därifrån och känna sig som vinnare.

No comments:

Post a Comment