Saturday, September 24, 2016

Har succén svalnatSå efter några månader, är intresset lika stort fortfarande? Enligt många inbitna spelare så har intresset svalnat en hel del, och det ägnas inte lika mycket tid åt att spela. Trots detta så är utbudet fortfarande stort på kompletta konton i höga nivåer, med många pokémon fångade.

Troligtvis beror minskningen på två saker; många användare tröttnade snabbt på att spela samt att sommaren är slut. När sommarlovet är över och många är tillbaka i skolan igen, eller på jobbet, så finns helt enkelt inte samma tid över till spelet längre.

Nu när hösten är annalkande i Sverige så kommer med största sannolikhet intresset att minska avsevärt. Den stora frågan är vad som planeras för att få tillbaka spelarna till våren igen.

Spelsuccén pokémon Go lanserat i Sverige
Pokémon go spelet har nyligen lanserats i Sverige, och det har redan blivit en massiv succé.
Spelet har blivit så populärt att det har varit störningar på spelets servrar under den första tiden, vilket lett till att det varit svårt eller omöjligt för användare att logga in och använda spelet.

Genom en Google Maps-liknande karta följer man spelaren och placerar ut Pokémon som spelaren kan fånga.

Polisen varnar för spelet då det har rapporterats flera olyckor kopplade till att användare tittar för intensivt på skärmen istället för att ha uppmärksamheten på omgivningen.
I England har det rapporterats om några tonåringar som gått vilse i bergstunnlar i jakt på Pokémons och fick till slut räddas av brandmän.